top of page
Terug 2.png
Pieter Feller & Natascha Stenvert zwart.
Kolletje.png

Kolletje is een lief en vrolijk meisje. Ze heet eigenlijk Katharina Orselia Laetitia.

Op haar vierde verjaardag kreeg ze haar toversokken. 

Dirk.png

Dirk is de buurjongen van Kolletje en ook haar beste vriendje. Ze spelen elke dag samen in het speeltuintje of op de stoep. Tijger is zijn knuffel.

Laetitia.png

Tante Laetitia is Kolletjes liefste tante. Zij breide de toversokken die Kolletje op haar vierde verjaardag kreeg. Ze woont in een boshuisje met twee poezen.

Keesje.png

Keesje is het kleine broertje van Kolletje. Hij is een peuter en Kolletje is dol op hem, ook al heeft hij vaak een vieze poepluier.

Meneer De Jong.png

Meneer de Jong is een heel oude meneer die verderop in de straat woont. Hij heeft een rollator en loopt elke dag naar het park. Kolletje en Dirk gaan graag mee.

Doerak in lijstje.png

Doerak is het brutale hondje van meneer De Jong. Kolletje en Dirk zijn gek op hem. Hij haalt vaak malle streken uit waar ze om kunnen lachen.

Oma Orselia.png

Oma Orselia is getrouwd met opa Snor. Ze is een heel lieve oma en vroeger was ze balletdanseres. Ze kan heel lekker koken.

papa.png

Papa Hans is de vader van Kolletje. Hij wil altijd veel voor Kolletje doen, maar is soms wel wat onhandig. Hij en mama doen samen het huishouden.

Opa Snor.png

Opa Snor is een leuke opa.

Hij zit vol verhalen. Of die allemaal echt gebeurd zijn, weet niemand, maar als hij ze vertelt, luisteren Kolletje en Dirk graag.

Mama.png

Mama Hilde is de moeder van Kolletje. Ze is gelukkig handig en als er wat gemaakt moet worden, dan kan zij dat meestal heel goed.

Oma Katharina.png

Oma Katharina is getrouwd met opa Kees. Ze is een lieve oma. Ze kan heel goed breien, maar het liefst schrijft ze mooie gedichtjes.

Opa Kees.png

Opa Kees is een stoere opa. Hij heeft een grijze baard. Vroeger was hij kapitein op een groot schip. Soms haalt hij samen met opa Snor rare streken uit.

Jim.png

Jim Manoeboeloe is de vriend van tante Laetitia. Hij woont in Afrika, maar soms komt hij naar Nederland en vertelt spannende verhalen over wilde dieren.

Meester Lucas.png

Meester Lucas is de hulpmeester in Kolletjes klas. Hij is heel muzikaal en heeft altijd zijn gitaar bij zich. Vaak verzint hij grappige liedjes die ze met zijn allen zingen.

Nadine.png

Nadine zit nog niet zo lang bij Kolletje in groep één. Ze is geadopteerd en komt uit Afrika. Ze is wat verlegen, maar doet lekker mee op school

Najib.png

Najib is de postbode in de straat waar Kolletje en Dirk wonen. Hij maakt graag een praatje met hen. Kolletje en Dirk helpen hem soms met het bezorgen van de brieven.

Yousouf.png

Youssouf zit bij Kolletje in groep één. Hij gaat lekker zijn eigen gang. Als het over de natuur gaat, weet hij daar veel over te vertellen.

Liekje.png

Liekje zit ook bij Kolletje in de klas. Eigenlijk wil ze het liefste vriendinnetje van Kolletje zijn. Vaak plaagt ze Dirk en noemt hem dan Diederik.

Harry.png

Buurman Harry woont ook naast Kolletje. Hij is een leuke buurman die graag met Kolletje en Dirk praat. Hij geeft hun wel eens spekkies.

Brenda.png

Brenda is het vriendinnetje van Kolletje. Ze zit bij haar in de klas en ze wil later graag kapster worden. Soms knipt ze een stuk van haar haren af.

Fleur.png

Fleur is de oppas van Kolletje en Dirk. Als papa en mama samen weg moeten, dan past Fleur op en doet leuke dingen met de kinderen.

Ze is dol op tekenen.

meneer Nelson.png

Meneer Nelson woont verderop in de straat. Hij heeft een schildersbedrijf en is altijd in voor iets leuks, zoals het schilderen van een kasteel voor het ridderfeest.

Patrick.png

Patrick zit ook bij Kolletje in de klas. Hij praat het liefst over poep en pies en noemt de meisjes in de klas meestal poepmeisjes. Hij kleit graag een drol.

Pim.png

Pim is een jongen die bij Kolletje in de klas zit. Hij heeft een lui oog en draagt daarom een bril met een lapje. Hij vindt dat wel stoer. Zo lijkt hij op een piraat.

bottom of page